Marjan van den Dries ademwerk coach EMTCf

Ademwerk traject vernieuwd

Met ons ademwerk traject versnel je jouw persoonlijke ontwikkeling en bevorder je je welzijn. Ben je klaar om aan jezelf te werken op een dieper niveau met de juiste begeleiding? We leggen je uit hoe wij ademwerk inzetten in ons NIEUWE ademwerk traject!

Verbonden ademwerk als verdieping in ons coaching aanbod

We hebben het afgelopen jaar met onze (losse) verbonden ademwerk sessies ervaren dat deze aanvulling een extra verdieping brengt die aanvullend op de EMTC training methode, op een extra niveau bijdraagt bij gedragsverandering en persoonlijke groei. Door de gunstige werking van ademwerk op het herstel van de cliënten en de toenemende vraag van ademwerk, bieden we nu ook het ademwerk traject aan in ons coaching aanbod! 

Deelnemers hebben er hele mooie (life changing) resultaten mee geboekt, waarmee we zagen dat de ademsessies helpen goed helpen bij het vrijgeven van opgeslagen spanningen en emoties in het lichaam.

Bij het verbonden ademwerk dat wij aanbieden wordt begeleid door één van onze ademwerk facilitators of coaches die jou ondersteunt en begeleidt tijdens het proces. We leggen hieronder uit wat je kunt verwachten. 

Wat is verbonden ademwerk eigenlijk?

Verbonden ademwerk, ook wel bekend als rebirthing, of conscious connected breathing, is een ademhalingstechniek die wordt gebruikt als een vorm van ademwerk voor persoonlijke groei, trauma healing en welzijn. Het doel van verbonden ademwerk is om een diepe ontspanning te bevorderen, emotionele blokkades los te laten en het bewustzijn te vergroten. 

Hoe werkt verbonden ademwerk?

Je krijgt tijdens een ademsessie instructies waarmee je bewust en verbonden ademhaalt, wat betekent dat er een continue stroom van adem is zonder onderbrekingen tussen in- en uitademing.

Verbonden ademwerk is een krachtige tool die helpt bij:

 • Het ontdekken van onbewuste (dieper liggende en onverwerkte) emoties.
 • Het opsporen van onbewuste/ongewenste triggers die jouw gedrag beïnvloeden. 
 • Maar ook het opsporen en helen van ‘energie lekkages’ die je gedurende de dag uitputten. 

Over het ademwerk traject

Het ademtraject omvat vier sessies waarin jouw persoonlijke doelen centraal staan. We onderzoeken de kern van mogelijke problemen, zoals burn-out, spanning, stress, fysieke klachten, mentale/ emotionele klachten, moeite met grenzen stellen, vervreemding van jezelf, slaapproblemen, trauma, enzovoort. Zodra het probleem duidelijk is ontstaat er ruimte voor een oplossingsgerichte aanpak.

Meer over verbonden ademhaling als ademtechniek

De toegepaste ademtechniek is de verbonden ademhaling, waarbij in- en uitademing worden verbonden. Tijdens de sessie neem je veel zuurstof in, wat gesloten ademhalingsgebieden opent en diep doordringt tot in je cellen. In deze cellen zijn vaak spanning, stress, emoties en trauma opgeslagen. De overvloedige zuurstof helpt bij het vrijmaken van deze opgeslagen blokkades.

Elke ademsessie duurt 1,5 tot 2 uur

In vier sessies van 1,5 tot 2 uur leer je de verbonden ademhaling te integreren, waardoor je deze (ook zelfstandig) kunt toepassen wanneer nodig. Tijdens deze innerlijke reis word je bewust van mogelijke blokkades, zodat ze gezien, gevoeld en bevrijd kunnen worden. Stap voor stap kom je dichter bij je ware zelf en zal je een grotere innerlijke ruimte en rust ervaren.

Tijdens de ademsessies kun je diverse niveaus van ervaring opdoen:

Impact van ademwerksessie op fysiek niveau:
Op dit niveau doorbreek je beperkte ademhalingspatronen en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Dit resulteert in meer energie en versterkt het herstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase richt zich volledig op het openen en verbinden van de adem, waarbij je een constant en regelmatig ritme in je buik en borst ontwikkeld, zonder pauzes tussen in- en uitademing. Dit doorbreekt adempatronen als gevolg van vastzittende blokkades.

Voordelen van de ademsessie op fysiek niveau:

 • Vermindering of oplossing van pijnklachten
 • Loslaten van spanning en stress
 • Verbeterde weerstand
 • Toenemende vitaliteit/ meer energie
 • Optimalisatie van zuurstofopname
 • Verbetering van stofwisseling
 • Herstel van natuurlijke ademhaling
 • Verbetering van doorbloeding

Ervaring van ademwerk op mentaal niveau

Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades aangepakt. Overtuigingen die tot op celniveau zijn vastgezet en zijn overgenomen vanuit het verleden, worden losgemaakt. Door de ademhaling te verdiepen en te verruimen, ontstaat er meer rust, ruimte en helderheid in het heden, los van het verleden.

Voordelen van ademwerk op mentaal vlak:

 • Vermindering van angstgevoelens
 • Verhoogd vertrouwen in eigen capaciteiten
 • Positievere levenshouding
 • Verminderde mentale onrust, zoals piekeren
 • Verbeterde slaapkwaliteit
 • Effectiever leren aangeven van persoonlijke grenzen
 • Versterking van emotioneel evenwicht
 • Doorbreken van patronen en blokkades

Ervaring van ademwerk voor bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Nieuwe, neutrale paden worden aangelegd in jouw systeem, waardoor je verbinding maakt met jezelf. Het verleden word geleidelijk opgeruimd, lichaam en geest worden gereinigd, en er ontstaat diepere overgave en rust. Vanuit deze staat wordt het gemakkelijker om aan je persoonlijke groei en ontwikkeling te werken.

Voordelen van ademwerk op je bewustzijn:

 • Meer aanwezigheid in het hier en nu
 • Toename van acceptatie en afname van verzet
 • Innerlijke vrijheid en stilte
 • Bewustwording van innerlijke conflicten
 • Gevoelens van compleetheid
 • Toename van levensvreugde

Ademwerk traject inplannen

Met ons ademwerk traject versnel je jouw persoonlijke ontwikkeling en bevorder je je welzijn. Ben je klaar om aan jezelf te werken op een dieper niveau? Stuur ons dan jouw contactgegevens via deze knop naar os op, dan plannen we met jou een kennismakingsgesprek in.

Verstuur je contactgegevens

Geschreven door: Esther Marks

Gedragstrainer, opleider & eigenaar EMTC
Download de ademwerk traject brochure
De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Download de EMTC brochure