Yves Nyemb

Yves Nyemb

In mijn werk als gedragstrainer zie ik mensen vastzitten in patronen. Patronen die niet dienen, maar juist tegenwerken. Mijn werk is dan ook fantastisch, op een effectieve, maar speelse manier met fysieke oefeningen, help ik anderen deze patronen te doorbreken.

Mijn naam is Yves Nyemb en met veel enthousiasme help ik je om betere keuzes voor jezelf te maken. Vanuit alle rust leer ik jou kennen en gaan we samen aan de slag. Waar een wil is, is een weg!

Achtergrond als profvoetballer

Als topsporter weet ik als geen ander hoe het is om onder druk te presteren, iets wat je in de maatschappij overal terug ziet komen. Er wordt veel van ons verwacht, de drukte op het werk, de verwachtingen van het thuisfront, kinderen en ohja, je wilt ook nog je eigen dingen blijven doen.

Je grenzen stellen en bewaken

Hiervoor is het belangrijk om goed je eigen grenzen te kennen en deze te bewaken, zodat je lekker in je vel zit. Vanuit mijn ervaring als trajectbegeleider, coach ik mensen met een afstand tot de maatschappij. Hierin heb ik ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen opgedaan. Vanuit de opleiding NLP Master Practitioner ben ik verder gaan kijken naar een methode die goed bij mij past en ben ik uitgekomen bij de methode van EMTC. Die ik inzet voor individuele trajecten en tijdens teamtrainingen, juist ook voor mensen die midden in de maatschappij staan is deze methode heel effectief.

Organisaties en bedrijven: net als teamsport

Daarnaast help ik organisaties en teams bij verschillende vraagstukken, zoals het verlagen van het ziekteverzuim, het verbeteren van de samenwerking binnen teams en een stukje werkgeluk.

Yves Nyemb over de EMTC opleiding tot gedragstrainer

Hoe is Esther als opleider en opdrachtgever?

Ik ervaar een prettige samenwerking met Esther. Ze begrijpt heel goed wat ze doet, waardoor ze het goed overbrengt aan de trainers. Dit zorgt ervoor dat ik als trainer veel leer van Esther en de methode. Esther is een open en warm persoon die je de ruimte geeft om te groeien. Daarnaast is de gunfactor van Esther heel groot, wat ervoor zorgt dat ik als persoon en als trainer groei op zowel zakelijk als privédomein. Dit ervaar ik als een prettige samenwerking.

Wat heb je aan de opleiding tot nu toe gehad?

De opleiding brengt me steeds weer nieuwe inzichten over hoe ik als trainer de deelnemer nog beter kan begeleiden. Esther kan de materie goed overbrengen het zij door concrete voorbeelden als literatuur. Esther weet goed waar ze over praat dit zorgt ervoor dat ik als trainer de materie goed begrijp.

Hoe ervaar je de begeleiding van EMTC?

De begeleiding die ik van Esther krijg is uniek, ze is een deskundige en neemt je letterlijk mee in heel het proces. Ik vind het prettig dat ze hiervoor de tijd neemt. Het geeft mij vertrouwen wat zorgt voor mijn persoonlijke groei.

In hoeverre heeft de opleiding jouw leven beïnvloed?

Het heeft mijn leven op vele vlakken verbeterd. Naast dat ik vele trainingen en coaching opleidingen die ik heb gevolgd, is deze methode uniek. Wat de methode uniek maakt is dat het fysieke aspect in de methode is geïntegreerd. De tools die ik heb geleerd zorgen ervoor dat ik mezelf in vele situaties waarin ik getriggerd (kan/kon) worden de controle bij mezelf houd. Zodat ik vanuit helikopter view daadwerkelijk mezelf kan afvragen wat er gebeurt en waarom het mij zo raakt. De nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor rust in lichaam, geest en emotie.

Krijg je genoeg werk via EMTC na het behalen van je certificaat?

Esther voorziet mij van casussen

Zou jij de opleiding tot gedragstrainer aanbevelen aan anderen?

De opleiding zou ik zeker aan anderen aanbevelen, omdat je als persoon zoveel leert over jezelf. Je komt bewust en onbewust achter gedraging die je nieuwe inzichten en richting geven, wat ervoor zorgt dat je een nieuwe koers gaat varen. Het mooie aan de methode is dat je fysiek aan de slag gaat i.p.v. een lange zit sessie. Doordat je aan in beweging bent, zorgt je ratio en gevoel ervoor dat je je bewust wordt van je onbewuste gedrag.

Interesse in de opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach?

Yves Nyemb
De opleidingsbrochure wordt naar het ingevulde e-mailadres gestuurd
Download de EMTC brochure