Opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach

In september 2023 startte de opleiding en ook in januari 2024 start een nieuwe lichting van onze opleiding tot [gedragstrainer | verander coach | doorbraakcoach]. In deze opleiding van 12 maanden (11 dagen praktijk) gaan we aan de slag om de gedragsveranderende EMTC methode eigen te maken. We bieden hiervan ook een verkorte opleiding van 4 maanden aan.

We gaan weer van start voor de opleiding tot gedragstrainer. Hoe meer mensen deze methode leren gebruiken, hoe dichterbij we komen van het bereiken van onze missie: cultuurverandering brengen. Dat kan alleen als we met velen zijn en deze prachtige methode met zoveel mogelijk mensen delen.

Na het succesvol afronden van het examen mag je als professioneel gedragstrainer / doorbraakcoach aan de slag (voor EMTC), zodat ook jij de ‘blinde vlek’ in gedragspatronen (in slechts 4 sessies) inzichtelijk kunt maken bij jouw coachees / cliënten / deelnemers.

Tip: Als je al ervaring als coach of trainer hebt dan is er nu ook een verkorte opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach van 4 maanden

Wie zoeken we?

 • Iedereen die mee wil werken aan deze cultuurverandering
 • Achtergrond in training, coaching of HR
 • Leer- en denkniveau mbo+
 • VEREISTE: ten minste 3 jaar praktische ervaring in training, coaching of therapie
 • Mensen die op zzp-basis of intern bij hun huidige werkgever of in hun eigen praktijk gebruik willen maken van de methode

Wat ga je leren?

In de opleiding ga je in een jaar de vier oefeningen leren uitvoeren die samen een gedrags trainingstraject vormen. De basis voor ieder individu dat zich bij ons meldt voor een training. Deze vier oefeningen zijn allen fysieke oefeningen: in een tijdspan van 1 tot 1,5 uur leren we iemand nieuw gedrag aan door fysiek aan de slag te gaan. Dat kan in de vorm van een beeldende opdracht zijn of door boksen te gebruiken. Tijdens een training worden met behulp van fysieke oefeningen (gekoppeld aan jouw persoonlijk dagelijkse situaties) direct je huidige bewuste en onderbewuste gedragspatronen en overtuigingen waarneembaar. De methode spreekt rechtstreeks het deel in je brein aan dat verantwoordelijk is voor de opbouw en afbraak van onderbewuste gedragspatronen. Na 1 sessie merkt een cliënt daardoor meteen verandering: rust in het zenuwstelsel, actie in het lijf en hoofd.

De opbouw

De opbouw van een oefening is over het algemeen hetzelfde:

 • Confrontatie & Sympaticus schiet aan! Vechten – vluchten – verstarren
 • Uitleg & Context bieden: wat gebeurde er? Wat zijn je keuzemogelijkheden?
 • Oefenen & Aan de slag met de nieuwe keuze: het lichaam in beweging brengen
 • Verbinden & Verbinding creëren met jezelf en met je omgeving

Kennismakingstraining

Alvorens je de keuze maakt om de opleiding te gaan doen starten we met een kennismakingstraining. Hierin ervaar je een van de oefeningen zelf zodat je ten eerste het effect ervan zelf kunt meemaken, maar ook om te zien of je jezelf dit ziet doen: gedragstraining geven.

De vier basisoefeningen in de opleiding

1. Stop met vechten: 

in deze oefening leer je een cliënt te stoppen met vechten tegen situaties waar hij geen invloed op heeft. Hij leert controle terug te vinden als een situatie invloed heeft op zijn gevoel en weer tot rust te komen.

2. Stel Je Grens: 

In deze oefening komt de bewijs- en prestatiedrang naar voren van een cliënt. Hij wordt geconfronteerd met hoe makkelijk hij te beïnvloeden is en krijgt de tools aangeboden om dichter bij zichzelf te blijven en beter zijn grenzen aan te geven.

3. Nee wordt Ja: 

Om de puntjes op de i te zetten gaan we de tools die zijn opgedaan ook gebruiken in de communicatie. Het sociaal-betrokkenheidssysteem krijgt aandacht deze training. De cliënt leert anders reageren op situaties en in plaats van ‘nee’ te moeten zeggen, leer je de cliënt ‘ja’ te zeggen zonder over zijn eigen grenzen heen te gaan. Er wordt herkenning geven aan het feit dat hij de stabiele factor is en niet de situatie om hem heen. 

4. Doelen stellen: 

We stomen de cliënt klaar voor de toekomst! We hebben alle handvatten gegeven die nodig zijn om dichter bij zichzelf te blijven en zich niet meer te laten beïnvloeden zoals voorheen. Om dit nieuwe gedrag te verankeren zetten we een doelstelling voor de tijd na het traject en helpen we iemand verder. Aan het eind van de training heeft iemand meteen een mooie gereedschapskist aan dingen die hij kan doen zonder onze ondersteuning.

Werken als gedragstrainer? Wij hebben werk voor jou! 

 • EMTC biedt mogelijkheden om ingehuurd (zzp) te worden als gedragstrainer. In combinatie met jouw eigen achtergrond ben je dan inzetbaar als gedragstrainer en heb je wellicht al een eigen specialisme/expertise waar we gebruik van kunnen maken richting onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners.
 • EMTC biedt commerciële ondersteuning om in samenwerking nieuwe opdrachtgevers aan te trekken die passen bij jou. Je kunt bijvoorbeeld al plannen hebben om met een bepaalde doelgroep te werken, wij geven je dan hulpmiddelen om je netwerk in te zetten en in die doelgroep aan het werk te gaan als zelfstandige.
 • Wellicht ben je werkzaam in een organisatie die deze methode graag wil implementeren. Dan bieden we je een samenwerkingsmogelijkheid om binnen jouw organisatie de methode in te zetten.

Wat leer je naast de 4 oefeningen in de opleiding?

Je leert naast de oefeningen ook de volgende dingen:

 • De theoretische achtergrond van de oefeningen.
 • Alles over jezelf: een zelfontwikkelingsreis
 • Hoe je beter kunt kijken naar mensen
 • Om te gaan met getraumatiseerde cliënten en wanneer deze door te sturen naar een professional
 • Over de handvatten die we als mens allemaal al bij ons dragen (o.a. onze ademhaling)
 • De basisprincipes van boksen.

Wat wordt er tijdens de opleiding van je verwacht?

 • Aanwezigheid bij de maandelijkse Praktijkdag (1 dag van 9:00u tot 16:00u) in Middelburg
 • Minimaal 1 contactmoment per week met de instructeur
 • Thuis inzet: ca. 2-3 uur per week
 • Inbreng van proef cliënten voor eigen oefensessies (i.s.m. EMTC vanuit netwerk gegenereerd) levert elke 2 weken een video aan met een proefsessie of een video waarin aantoonbaar is dat je oefent met de uitvoering van de methode.

Examen

Na het afronden van elke oefening wordt er een examenmoment ingepland waarin je de oefening laat zien met een proef cliënt en word je aan de hand van een checklist beoordeeld. Indien je niet slaagt heb je 1 herkansingsmoment in het kwartaal daarna. 

Na dit herkansingsmoment kost een nieuwe examenpoging €175,00 excl. Btw. Indien je niet slaagt, ontvang je aan het einde van de opleiding geen certificaat.

Certificaat

Aan het einde van de opleiding ontvang je na het halen van de 4 examens een certificaat en mag je als EMTC gedragstrainer zelfstandig aan het werk. Het jaar wordt feestelijk afgesloten met de hele groep waar ook de certificaten worden uitgereikt.

Extra mogelijkheden (exclusief)

Workshops/Masterclasses en extra modules ter ondersteuning van de methode over verschillende onderwerpen.

Extra opleidingsmogelijkheden:

 • Polyvagaal Theorie [masterclass]
 • Signaleren van fysieke en mentale klachten bij werknemers [masterclass]
 • Workshop Ademen
 • Trauma [masterclass]
 • Hoe positioneer ik mezelf op de markt? [module]
 • Opzetten van een eigen project binnen EMTC (op commissiebasis of inhuur)
 • Modules om extra oefeningen te leren (€649,- per module)

Kosten workshops & masterclasses: va. € 49,- excl. Btw.
Duur: Workshops nemen ca. 2 uur tijd in beslag.

Contact opnemen of aanmelden?

Kennismaken met EMTC, aanmelden of informatie aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met jou op.

Direct bellen kan natuurlijk ook:
06 -189 47 433

De opleidingsbrochure wordt naar het ingevulde e-mailadres gestuurd
Download de brochure

Wordt jij onze nieuwe trainer?