Effectief communiceren met ieder karaktertype

Voel je de frustratie van miscommunicatie binnen jouw team of met andere gesprekspartners? Zie je hoe misverstanden leiden tot verminderde productiviteit en onnodige spanning? Onze open training “Effectief Communiceren” is specifiek ontworpen om deze veelvoorkomende pijnpunten aan te pakken en een brug te bouwen naar effectieve en harmonieuze communicatie, ongeacht de karakter- of communicatiestijl van de mensen in je organisatie of team. Met deze workshop onder leiding van Evelyn Schoe, leer je om je sterke punten te benutten en valkuilen binnen communicatie te vermijden. Je verlaat de training met de tools om effectiever te communiceren, betere relaties op te bouwen en bij te dragen aan een positievere werkomgeving

Locatie  Dockwize Vlissingen

De open training ‘effectief communiceren’ past bij elk karaktertype of communicatiestijl. Je ontdekt meer over jezelf en collega’s door de voordelen en uitdagingen van elk type te verkennen. Dit doen we via praktijk en theorie. Met een vragenlijst identificeer je jouw sterke en zwakke punten en je frustraties. Daarnaast leer je welke extra inspanningen nodig zijn voor soepele en effectieve communicatie met positief resultaat.

Herken jij jezelf in een van onderstaande karakters?

Heb je een sturend karaktertype?

Je kunt soms frustratie ervaren door een gebrek aan snelle vooruitgang, het gevoel dat je niet gehoord wordt, of weerstand tegen je directe aanpak. In onze training ontdek je hoe je jouw verlangen naar resultaten kunt balanceren met tactvolle communicatie, wat leidt tot snellere acceptatie en effectievere samenwerking.

Ben je motiverend ingesteld in de groep en kun je snel overtuigen?

Het kan ontmoedigend zijn als je enthousiasme niet gedeeld wordt of je ideeën genegeerd worden, vooral als je moeite hebt om je te concentreren op details. We leren je strategieën om je invloedrijk vermogen te versterken, met oog voor detail en gestructureerde feedback, zodat je ideeën aankomen en omarmd worden.

Houd je van harmonie en connectie met je collega’s?

Veranderingen of conflicten kunnen stressvol zijn, vooral als je overweldigd wordt door een agressieve communicatiestijl. Echter, in de training worden methoden ontwikkeld om effectief te communiceren tijdens veranderingen. Bovendien leer je, door stap voor stap de technieken toe te passen, hoe je op constructieve wijze conflicten kunt bemiddelen. Dit leidt uiteindelijk tot het creëren van een ondersteunende en begripvolle werkomgeving, waar harmonie en wederzijds begrip voorop staan.

Heb jij oog voor detail en neem je de tijd voor onderbouwing met feiten, cijfers en onderzoek?

Frustratie over misinterpretaties of inaccuraatheid in communicatie kan voorkomen, evenals het gevoel dat je aandacht voor detail niet gewaardeerd wordt. Je leert vaardigheden om je precisie en aandacht voor detail effectief over te brengen, terwijl je open en flexibel blijft in communicatieprocessen.

Welk karaktertype of communicatiestijl je ook hebt…

Met de training “Effectief Communiceren” maar leer je om je sterke punten te benutten en valkuilen binnen communicatie te vermijden. Je verlaat de training met de tools om effectiever te communiceren, betere relaties op te bouwen en bij te dragen aan een positievere werkomgeving.

Aanmelden voor deze workshop

Praktische informatie
Datum: donderdag 18 april
Duur: 08.30 – 12.30 uur
Prijs: Speciale kennismakingsaanbieding van €149,95 p.p.
Locatie: Dockwize, Edisonweg 41B3, Vlissingen

Aanmelden voor de workshop

Reageren op dit bericht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Download de EMTC brochure