Trainers Esther Marks en Yves Nyemb

Workshop: mannelijkheid / vrouwelijkheid; de dynamiek tussen mannen en vrouwen

In deze workshop – die vooral voor koppels maar ook voor individuen is neergezet – staan we stil bij de verschillen tussen man en vrouw. Mannelijke energie en vrouwelijke energie. We kijken naar de huidige maatschappelijke normen, verwachtingen en realiteit van mannen en vrouwen, en verdiepen ons daarnaast in wat de natuur eigenlijk van ons verwacht. Waar zijn we eigenlijk voor bedoeld, waar zijn we van nature goed in en hoe kunnen we als mannen en vrouwen onze krachten bundelen om de juiste balans te vinden, zodat we onze onderlinge verschillen die voor dynamiek zorgen, juist kunnen inzetten en transformeren naar synergie tussen man en vrouw

Mannen en vrouwen hebben een lange, complexe geschiedenis van interactie met elkaar. De dynamiek tussen hen kan ongelooflijk ingewikkeld en gevarieerd zijn, afhankelijk van culturele contexten, sociale normen en individuele verwachtingen. Dit geldt vooral in de moderne tijd, waarin traditionele rolpatronen op de helling zijn gezet en nieuwe inzichten van macht en verschil zijn ontstaan.

In het verleden legden samenlevingen strikte beperkingen op aan de rol van mannen en vrouwen in de samenleving, wat leidde tot bepaalde verwachtingen en beperkingen voor de relatie tussen het ene en het andere geslacht.

De traditionele vrouw & de traditionele man

Vrouwen werden over het algemeen gezien als vrouwen met een traditionele rol in huis, die zorgden voor de kinderen en het huishouden beheerden. Mannen werden gezien als beschermers en leveranciers, en het was hun verantwoordelijkheid om te zorgen voor de veiligheid en het welzijn van het gezin. Dit betekende vaak dat ze rollen in de politiek of het bedrijfsleven op zich moesten nemen die voor een vast inkomen voor het huishouden zouden zorgen.

Mannelijkheid / vrouwelijkheid in de maatschappij

De afgelopen honderd jaar is er veel veranderd en deze verandering lijkt wel steeds sneller te gaan. De tradities zijn verwaterd, culturen zijn gemixt en inmiddels zijn er mensen die niet meer weten of ze nu echt een man of vrouw zijn. De mannelijkheid / vrouwelijkheid is op veel fronten uit balans geraakt. Welke invloed heeft dit op de ‘natuurlijke rol‘ van mannen en vrouwen en hoe gaan we hier nu onderling mee om?

Over de workshop: mannelijkheid / vrouwelijkheid

In de workshop mannelijkheid / vrouwelijkheid: de dynamiek tussen mannen en vrouwen; komt duidelijk naar voren wanneer we in onze natuurlijke kracht staan en wanneer we (letterlijk) zwakker zijn in onze rol. Ook kijken we naar de onderlinge behoeften en waar we voornamelijk tegenaan lopen in de (zakelijke, persoonlijke of romantische) relatie. Het belangrijkste waar we op ingaan in de workshop is misschien nog wel: hoe krijgen we de waardering en het respect voor elkaars mannelijkheid / vrouwelijkheid terug, en hoe kunnen we op een gezonde manier samenwerken. Waarbij we vooral weten hoe we onze krachten en zwaktes als mannen en vrouwen onderling kunnen erkennen, samenvoegen, en onze rollen beter verdelen, zodat we een sterker team zijn samen, dan los van elkaar.

Praktische informatie

Tijdstip: n.o.t.k.

Locatie: Middelburg

Kosten: € 79,- excl. btw per persoon.
Betaling geschied achteraf per factuur.

Aantal deelnemers: Max. 16

Aanmelden

Dit is een open workshop (op aanvraag).

Wil je deelnemen aan de workshop? Vul dan onderstaande contactformulier in en je ontvangt van mij een reactie met een mogelijke datum.

De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Agenda

do 23 mrt 2023

Workshop: Grenzen aangeven en grenzen stellen: de balans tussen geven en nemen

do 20 apr 2023

Training: Effectief communiceren

Workshop: mannelijkheid / vrouwelijkheid; de dynamiek tussen mannen en vrouwen

wo 15 feb 2023

Workshop stress signalen herkennen

Contact opnemen of aanmelden?

Kennismaken met EMTC, aanmelden of informatie aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met jou op.

Direct bellen kan natuurlijk ook:
06 -189 47 433

Client aanmeldformulier