Workshop Esther Marks

Workshop stress signalen herkennen

Vooral voor HR medewerkers en managers is het herkennen van stress signalen bij collega’s belangrijk. Indien je er tijdig bij bent kun je ziekteverzuim voorkomen of mogelijk verminderen. Waar moet je nu op letten en hoe kom je erachter of het wel of niet goed gaat met een collega? Met inzicht in de polyvagaal theorie en een praktische oefening leer je dit in de workshop: Stress signalen herkennen.

Toen ik laatst bij een van onze opdrachtgevers mocht laten zien wat we allemaal doen en op welke manier, gaf ik uitleg over de methode waar ik mee werk en welk effect het heeft op ons lichaam en ons mentaal zijn als we op deze manier werken.

Ze kwamen erachter dat een lichaam heel veel signalen kan geven waardoor je kunt herkennen hoe iemand zich voelt en dat het heel belangrijk is om als HR of teamleider te aandacht te geven aan deze signalen. Zo zou je al vroeg kunnen zien of iemand snel over zijn grenzen gaat of wellicht probeert te verbergen dat het niet goed gaat.

Toen kwam ik erachter dat er best veel vraag is naar meer kennis over die signalen.
Dat een praktische les in de vorm van een workshop heel interessant kan zijn om stress signalen te herkennen en ook dat vervolgens de vraag komt wat je daar dan mee doet.

Kennis over de polyvagaal theorie in combinatie met stress signalen herkennen

In de workshop bespreek ik naast onze methode de polyvagaal theorie die wij als trainers in onze basis oefeningen toepassen. Hiermee signaleren wij de toestand van de persoon in de sessie zodat wij kunnen wisselen van een stress situatie naar ontspanning en visa versa, voor het beste effect en resultaat van de oefening.

Contact opnemen of aanmelden?

Kennismaken met EMTC, aanmelden of informatie aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met jou op.

Direct bellen kan natuurlijk ook:
06 -189 47 433

Wordt jij onze nieuwe trainer?

Download de EMTC brochure
De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd