Workshop Esther Marks

Workshop stresssignalen herkennen

Vooral voor HR medewerkers en Managers is het herkennen van stress signalen bij collega’s belangrijk. Indien je er tijdig bij bent, kun je ziekteverzuim voorkomen of mogelijk verminderen. Waar moet je nu op letten en hoe kom je erachter of het wel of niet goed gaat met een collega? Met inzicht in de polyvagaal theorie en een praktische oefening leer je dit in de workshop: Stress signalen herkennen.

Onlangs mocht ik aan een van onze opdrachtgevers laten zien wat we allemaal doen en op welke manier. Tijdens deze presentatie heb ik uitgelegd welke methode ik hanteer en hoe dit van invloed is op zowel ons lichaam als ons mentale welzijn wanneer we op deze manier werken.

Ze ontdekten dat je lichaamlijk snel kunt herkennen hoe iemand zich voelt. Het is daarom erg belangrijk als HR of Teamleider aandacht te geven aan deze signalen. Zo zou je al vroeg kunnen zien of iemand snel over zijn grenzen gaat of wellicht probeert te verbergen dat het niet goed gaat.

Toen kwam ik erachter dat er best veel vraag is naar meer kennis over die signalen.
Dat een praktische les in de vorm van een workshop heel interessant kan zijn om stresssignalen te herkennen. Vervolgens is het de vraag wat je er dan mee doet.

Kennis over de polyvagaal theorie in combinatie met stress signalen herkennen

In de workshop bespreek ik naast onze EMTC-methode, de polyvagaal theorie die wij als trainers in onze basis oefeningen toepassen. Hiermee signaleren wij de toestand van de persoon in de sessie, zodat wij kunnen wisselen van een stresssituatie naar ontspanning, voor het beste effect en resultaat van de oefening.

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Download de EMTC brochure