Esther Marks, Trainer in gedragsverandering - EMTC

Esther Marks

Samen met het EMTC-team aan trainers help ik individuen, bedrijven, teams en organisaties inzicht te geven in belemmerende gedachten- en gedragspatronen. Zo leren zij tools waarmee ze zelfstandig kunnen ontwikkelen en preventief te werk gaan. Ons doel is: op gezonde & harmonieuze werksfeer en leefstijl te creëren, verbeterde communicatie en samenwerkingen, meer in verbinding staan met elkaar, én het verlagen van het ziekteverzuim.

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door zelfontwikkeling. ‘Verander je gedrag en de hele wereld om je heen verandert mee.’ Na mijn opleiding International Business, kwam ik er al snel achter dat het bedrijfsleven mij vooral fascineerde door de mens erachter. Een goede band opbouwen met klanten, daar haalde ik mijn energie uit. Tijdens mijn werk als accountmanager heb ik bij diverse bedrijven gewerkt en leerde belemmerende patronen herkennen op de werkvloer. Ik zag dat het echt anders moest, maar ik was niet in de positie om verandering te brengen. Ik besloot mijzelf op te laten leiden tot gedragstrainer.

Als gedragstrainer sta je wél in de positie om organisaties te kunnen veranderen

Met EMTC sta ik in de positie om verandering teweeg te brengen. Nu werk ik met mijn team voor bedrijven en organisaties zoals GR de Bevelanden en de Hoop en andere (grote, 2000+ medewerkers) organisaties. We richten ons op die belemmerende en onbewuste (gedrags)patronen met positieve resultaten al na één of twee sessies.

In plaats van lange coaching trajecten doe ik het anders

Patronen herkennen en ze daarna ook nog eens veranderen. Nu zie ik mensen in een uurtje training al zoveel doormaken; zoveel veranderen… Dat is de mooiste beloning van mijn werk, positieve impact hebben op levensbelangrijke kwesties. Eigenlijk door een hele simpele manier van werken. Iets wat in de reguliere hulpverlening en coaching altijd wordt vergeten en andersom wordt gedaan. We gaan eerst in gesprek met mensen, brengen hun redenering verder uit evenwicht, en vertellen hen vervolgens dat ze dit niet langer moeten doen. In plaats daarvan zouden ze hun gedrag moeten aanpassen.

Beweging komt voor gedrag.

Gedragsverandering is onmogelijk zonder beweging. Het lichaam moet eerst ervaren wat het tot nu toe altijd deed en dan tot rust komen om nieuw gedrag aan te leren. Alleen psycho-educatie is niet voldoende voor een blijvende verandering. Ons verstand, ons ratio, het heeft altijd de voorrang gekregen. Maar als het lijf niet mee wil in de verandering, dan blijft deze ten alle tijden uit. Daarom werk ik zo graag met deze methode. Het is mijn missie geworden om een cultuurverandering te brengen. Wij hebben deze basis nooit geleerd. We hebben niet geleerd om bewust te leven, om naar onszelf te kijken. We zijn niet gewend om in verbinding te staan met onszelf en de mensen om ons heen. Een betere wereld begint bij jezelf. Kies voor geluk.

De opleidingsbrochure wordt naar het ingevulde e-mailadres gestuurd
Download de EMTC brochure