Esther Marks

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door zelfontwikkeling. ‘Verander je gedrag en de hele wereld om je heen verandert mee.’ Na mijn opleiding International Business, kwam ik er al snel achter dat het bedrijfsleven mij vooral fascineerde door de mens erachter. Een goede band opbouwen met klanten daar haalde ik mijn energie uit. Tijdens mijn werk als account manager heb ik bij diverse bedrijven gewerkt en leerde belemmerende patronen herkennen op de werkvloer. Ik zag dat het echt anders moest, maar ik was niet in de positie om verandering te brengen. Ik besloot mijzelf te laten opleiding tot gedragstrainer.

Als gedragstrainer sta je wél in de positie om organisaties te kunnen veranderen

Met EMTC sta ik in de positie om verandering teweeg te brengen. Nu werk ik met mijn team voor bedrijven en organisaties zoals GR de Bevelanden en de Hoop en andere (grote, 2000+ medewerkers) organisaties. We richten ons op die belemmerende en onbewuste (gedrags)patronen met positieve resultaten al na één of twee sessies.

In plaats van lange coaching trajecten doe ik het anders

Patronen herkennen en ze daarna ook nog eens veranderen. Nu zie ik mensen in een uurtje training al zoveel doormaken; zoveel veranderen… Dat is de mooiste beloning voor mijn werk, positieve impact hebben op levensbelangrijke kwesties. Eigenlijk door een hele simpele manier van werken. Iets wat in de reguliere hulpverlening en coaching altijd wordt vergeten en andersom wordt gedaan. We gaan eerste met mensen in gesprek, gaan het ratio nog verder van slag brengen en dan zeggen we dat men dat niet meer moet doen en het nu anders moet gaan doen: gedrag veranderen dus.

Beweging komt voor gedrag.

Gedragsverandering is onmogelijk zonder beweging. Het lichaam moet eerst ervaren wat het tot nu toe altijd deed en dan tot rust komen om nieuw gedrag aan te leren. Alleen psycho-educatie is niet voldoende voor een blijvende verandering. Ons verstand, ons ratio, het heeft altijd de voorrang gekregen. Maar als het lijf niet mee wil in de verandering, dan blijft deze ten alle tijden uit. Daarom werk ik zo graag met deze methode. Het is mijn missie geworden om een cultuurverandering te brengen. We zijn deze basis nooit geleerd. We zijn niet geleerd om bewust te leven, om naar onszelf te kijken. We zijn niet geleerd om in verbinding te staan met onszelf en de mensen om ons heen. Maar ik geloof echt: een betere wereld begint bij jezelf. Kies voor geluk.

Hoe is Esther als opleider en opdrachtgever?

Wat heb je aan de opleiding tot nu toe gehad?

Hoe ervaar je de begeleiding van EMTC?

In hoeverre heeft de opleiding jouw leven beïnvloed?

Krijg je genoeg werk via EMTC na het behalen van je certificaat?

Zou jij de opleiding tot gedragstrainer aanbevelen aan anderen?

Interesse in de opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach?

Esther Marks teamtraining
Contact opnemen of aanmelden?

Kennismaken met EMTC, aanmelden of informatie aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met jou op.

Direct bellen kan natuurlijk ook:
06 -189 47 433

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Client aanmeldformulier