Ingrid van der Kuijl

Vanuit mijn ervaring als psychotherapeute kan ik Esther ondersteunen als opleider en ben ik inzetbaar als traumatherapeute waarbij de gedragsoefeningen aangevuld kunnen worden met de trauma therapie zoals bv EFT (Emotional Freedom Therapy). Ga samen met mij aan het werk om bewust te worden wat er in je leeft en wat je nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten en je prettig te voelen in je eigen lichaam of  situatie.

 

Meer over mijzelf

Al meer dan 30 jaar ben ik als Integratief
Psychotherapeute aan het werk. Mijn specialisaties zijn o.a. het werken met trauma’s en lichamelijke klachten die een psychische component hebben en erop gericht de balans te herstellen in denken, voelen en doen. Prachtig werk wat mij nog steeds boeit tenslotte is ieder mens uniek en heeft een eigen manier om in het leven te staan en te dealen met datgene wat er op je pad komt.

Patronen leren te herkennen, te begrijpen, te doorvoelen en te veranderen kan soms echt een hele klus zijn en dat valt ook niet mee om die alleen of zelf aan te pakken en te veranderen en het kan goed zijn om daar ondersteuning bij te vragen en een therapeute/therapievorm te zoeken die bij jou past.

Wat brengt jou een samenwerking met mij?

Als je samen met mij aan het werk gaat om bewust te worden wat er in je leeft en wat je nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten en je prettig te voelen in je eigen lichaam of in die situatie of met die personen gaan we als volgt aan de slag.

Het eerste gesprek is een intake waarin we elkaar leren kennen en in kaart gaan brengen wat jouw hulpvraag of jouw doel is en wat je daarin belemmert, remt of tegenhoudt. In de vervolg afspraken gaan we met een van de technieken waarmee ik werk aan de slag. Mijn ervaring is dat de technieken zoals hypnotherapie, EFT, Voice Dialogue allemaal ingezet kunnen worden. (Voor meer info over de verschillende technieken kun je op mijn website kijken www.darm-hypnotherapie.com). Natuurlijk pas ik de 4 gedragsoefeningen van EMTC toe, die heel verhelderend werken, gericht zijn op bewust worden, ervaren en veranderen waardoor ze ook passen binnen mijn werkwijze.

Tijdens het traject/de therapie staan 4 vragen centraal t.w.:

  • Wat denk je
  • Hoe voel je je daarbij
  • Waar voel je dat in je lichaam
  • Wat doe je op zo’n moment/hoe gedraag je je/wat is de tricker

En waar ga je naartoe/wat wil je bereiken?

  • Hoe wil je je voelen
  • Wat denk je dan
  • Hoe voelt jouw lichaam dan
  • En wat doe je dan

Wat heb jij daarbij nodig om daar te komen. Welke stappen (stapjes) kan jij zetten om tot die verandering te komen.

Heb je zin om met mij met de 4 gedragsoefeningen aan het werk te gaan of wordt in een oud trauma geraakt en heb je net iets meer nodig om verder te kunnen? Neem dan even met Esther contact op dan brengt zij ons in contact.

Mijn samenwerking met Esther

Een paar jaar geleden heb ik Esther leren kennen. Esther benaderde mij om te kijken of er een mogelijkheid was om te gaan samenwerken en had de  vraag of ik haar wilde ondersteunen bij de opleiding tot gedragstrainer. En zie hier een prachtige samenwerking is tot stand gekomen.

Juist vanuit mijn ervaring als psychotherapeute kan ik Esther ondersteunen als opleider en ben ik inzetbaar als traumatherapeute waarbij de gedragsoefeningen aangevuld kunnen worden met de trauma therapie zoals bv EFT (Emotional Freedom Therapy).

Omdat ik een Therapeut ben die nieuwsgierig is naar nieuwe methoden manieren en  graag uit eigen ervaring spreek en werk ben ik de jaartraining bij Esther gaan volgen. Zo leerde ik de theoretische achtergrond, kon ik ervaren wat de oefeningen bij mij teweegbrachten en kon ze tegelijkertijd inzetten in mijn praktijk. Ik ben zeer enthousiast geworden over hoe doeltreffend en effectief deze 4 gedrags-oefeningen zijn en kan het dan ook van harte aanbevelen bij collega’s om de verkorte opleiding te volgen.

Mijn missie

Op persoonlijk vlak als ook in het werk als therapeut is het mijn missie om mensen zich bewust te laten worden van wat er zoal in hun leeft, met bewustwording breng je het veranderingsproces op gang en kan gewerkt worden aan de oorzaak, de trigger om te buigen naar iets wat voor je werkt.

De gedragsoefeningen van EMTC zijn gestoeld op de Polyvagaal Theorie waarbij het belangrijkste is dat je op een andere manier  leert omgaan met stress, dreiging (onveiligheid) en sociaal gedrag. De Polyvagaal Theorie geeft een duidelijk beeld van onze reactie op een stressvolle situatie en brengt ons naar de oorzaak waar deze vandaan komt. Het leert ons dat het gevoel van veiligheid getraint kan worden en dat het kan herstellen als het geraakt is. Kort gezegd het is erop gericht om te herprogrammeren. Wederom werd mij duidelijk dat een autonoom zenuwstelstel wat uit balans is kan zorgen voor fysieke klachten, PTSS klachten en andere mentale uitdagingen, dit gegeven was natuurlijk niet nieuw voor mij, echter de gedragsoefeningen die daarbij worden ingezet wel!

In mijn praktijk is zelfredzaam worden een van de doelen waarnaar ik streef, tenslotte moet je het toch hoofdzakelijk zelf doen in het leven en hoe mooi is het dat je een aantal technieken hebt die je in kan zetten wanneer het even niet zo lekker gaat en deze 4 gedrags-oefeningen dragen hier absoluut aan bij.

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Download de EMTC brochure