Marja Schot

Gedrag heeft altijd al mijn interesse gehad. Waarom doen mensen zoals ze doen en hoe beïnvloed dit hun leven en dat van hun omgeving.
Ik begeleid en coach ik voortdurend mensen die ergens in vastlopen.
Dit kan zijn in bijvoorbeeld werk, relaties tot anderen of in de eigen persoonlijke ontwikkeling.
Al die jaren waarin ik mensen mocht begeleiden heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is om de werkelijke waarde in het leven voor ogen te houden: het goed zorgen voor jezelf en de mensen om je heen vanuit een liefdevolle verbinding.

Missie

Creativiteit en gedragstraining inzetten om meer in verbinding te komen met jezelf en met anderen. Dat is mijn missie….
Creatief bezig zijn is voor mij een manier om in een flow te raken, even de tijd te vergeten en weer dicht bij mijn gevoel en bij mezelf te komen. Het biedt mij rust, ontspanning, uitdaging en focus. Het helpt me om mijn gedachtes te ordenen en te relativeren. Om even afstand te nemen van wat is en vanuit een helikopterview naar zaken te kijken die mij bezig houden.Vanuit deze gedachte is bij mij het idee geboren om mijn creativiteit te gaan combineren met gedragstraining. Het lijkt in eerste instantie misschien niet een hele logische combinatie maar creatief, beeldend en fysiek bezig zijn biedt veel mogelijkheden om inzichten in gedrag te krijgen en te werken aan zelfontwikkeling.

De gedragstraining vanuit EMTC is hier een waardevolle aanvulling op. Het biedt een basis om te werken aan persoonlijke doelen en voldoende uitbreidingsmogelijkheden om er echt maatwerk van te maken. Naast gedragstraining biedt ik ook regelmatig creatieve workshops aan met een verdieping richting gedrag.

Achtergrond

Gedrag heeft altijd al mijn interesse gehad. Waarom doen mensen zoals ze doen en hoe beïnvloed dit hun leven en dat van hun omgeving. Vanuit mijn eerdere werk als sociaal pedagogisch hulpverlener, kwaliteits- en HR adviseur en nu als re-integratieadviseur begeleid en coach ik voortdurend mensen die ergens in vastlopen. Dit kan zijn in bijvoorbeeld werk, relaties tot anderen of in de eigen persoonlijke ontwikkeling.

Al die jaren waarin ik zowel kinderen als volwassenen mocht begeleiden en hierbij een tijdje mee mocht lopen in hun bijzondere verhalen, heeft mij doen beseffen hoe belangrijk het is om de werkelijke waarde in het leven voor ogen te houden: het goed zorgen voor jezelf en de mensen om je heen vanuit een liefdevolle verbinding.

Doelgroep

Vanuit mijn eerdere rol als jongerenwerker en ambulant begeleider jeugd en mijn rol als moeder van drie kinderen gaat mijn hart uit naar het werken met kinderen en gezinnen. In mijn visie start hier de basis voor zelfontwikkeling. Ouders en kinderen worstelen regelmatig met verplichtingen, verwachtingen en het voldoen aan het ideale plaatje. Hoe lekker is het om daar af en toe vanaf te stappen en het anders te doen. Dit leidt tot inzichten en verbinding met elkaar.

Vanuit mijn rol als re-integratieadviseur werk ik dagelijks met mensen die in een langdurige verzuimsituatie zijn terecht gekomen. Met liefde coach ik werknemers terug naar de werkvloer. Echter ga ik nog veel liever preventief met werknemers aan de slag gaan om ze in hun kracht te zetten en de eigen regie weer terug te laten pakken. In slecht enkele sessies leggen we samen de eerste tegels op het pad en geeft ik jou de tools om de weg op termijn te gaan asfalteren.  

Hoe is Esther als opleider en opdrachtgever?

Vanuit mijn nieuwsgierigheid en op dat moment lopende zoektocht in mijn zelfontwikkeling ben ik eind 2022 in gesprek gekomen met Esther. Na een fijn en open gesprek en een oefensessie was ik voldoende geprikkeld om te starten met de opleiding tot gedragstraining. Nu een jaar later ben ik enorm dankbaar voor de reis die ik heb mogen maken samen met Esther en de andere (in opleiding zijnde) trainers

Wat heb je aan de opleiding tot nu toe gehad?

Het uitbreiden en professionaliseren van mijn eigen onderneming, het coachen van verschillende trajecten, kennis mogen maken met ademhalingstechnieken, het uitbreiden van mijn netwerk met ontzettend fijne collega trainers en bovenal een enorme groei in mijn eigen ontwikkeling.

Hoe ervaar je de begeleiding van EMTC?

Dankzij de liefdevolle steun en begeleiding, heldere voorgehouden spiegels, het gekregen vertrouwen en de vele oefenmomenten heb ik in mijn loopbaan een aantal grote stappen mogen nemen die ik voorheen niet voor mogelijk hield.

In hoeverre heeft de opleiding jouw leven beïnvloed?

het heeft mij geholpen om mij verder te ontwikkelen maar ook een goed vervolg om scherp te blijven in mijn persoonlijke reis.

Krijg je genoeg werk via EMTC na het behalen van je certificaat?

Esther bezorgt mij leads die al hebben geleid tot een coache.

Zou jij de opleiding tot gedragstrainer aanbevelen aan anderen?

De opleiding gedragstrainer is een cadeau voor jezelf en een cadeau voor de mensen om je heen. Een verhelderende methode die naar mijn mening een grote bijdrage levert in het voorkomen van uitval in werk of persoonlijk leven en bij kinderen een sterke basis legt voor gezond gedrag.

Interesse in de opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach?

De opleidingsbrochure wordt naar het ingevulde e-mailadres gestuurd
Download de EMTC brochure