Marjan van den Dries

Marjan van den Dries

Graag stel ik mij aan je voor: ik ben Marjan van den Dries, woonachtig in Goes. Wat mij fascineert is de mens. We zijn allemaal uniek maar toch verschillen we niet heel veel in onze gedragingen en patronen. We lopen vaak tegen dezelfde dingen aan in het leven. Ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen op dit gebied. Er zijn mooie opleidingen op mijn pad gekomen, die ik succesvol heb afgerond. Mijn missie is mensen helpen om zo de wereld lichter en liefdevoller te maken. Dit doe ik met: Holistisch therapeut, ademwerk, coaching en reiki master.

Holistisch Therapeut & gedragstrainer

Holisme is de mens als geheel. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de fysieke klachten maar ook naar het mentale, emotionele, energetische en spirituele stuk.

Waar komen fysieke klachten voornamelijk vandaan?

We hebben allemaal gedachten, overtuigingen en patronen die ons kunnen helpen maar ook flink tegen kunnen werken. Dat gaat zich vastzetten in het lichaam waardoor fysieke klachten ontstaan.

Wil jij meer in balans zijn, af van overtuigingen, patronen en gedachten die je niets brengen, opgedane trauma niet je leven laten beheersen, fysieke klachten willen verminderen of zelfs laten verdwijnen of terugkomen bij je ware zelf. Ik help je graag met een gepaste behandeling of traject.

Ademwerk

We ademen gemiddeld ongeveer 25.000 keer per dag. Hier staan we niet zo bij stil en dat is jammer want hierdoor zitten we vaak te hoog in onze adem en ademen we te snel. Wat zou het je opleveren als je je meer bewust zou zijn van ademen?

Tijdens de ademsessie staat het loslaten van spanning centraal. Door middel van ademen gaan we op zoek naar blokkades die de vrije levensstroom beperken. Aan de hand van verschillende ademtechnieken kan de energie vrijkomen waardoor je instaat bent om spanning los te laten en tot heldere inzichten te komen. Je komt van je hoofd in je lijf, waardoor er veranderingen ontstaan op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Voordelen van het toepassen van ademwerk

 • Stress komt vrij
 • Er ontstaan (nieuwe) inzichten
 • Pijn wordt verzacht of verdwijnt

Regelmatige ademsessies zorgen voor:

 • Betere slaapkwaliteit en sneller in slaap vallen
 • Verbeterde weerstand
 • Meer energie

Ademwerk aanbod

 • Ik verzorg individuele ademsessies voor 1 a 2 personen
 • ademcirkels voor meerdere personen (evt. op locatie)
 • ademcirkels op locatie voor bedrijven

Behandelingen: gedragstraining / doorbraakcoaching

Ik heb mijn coaching opleiding gevolgd bij Esther Marks op basis van de Humany methode.
Deze methode spreekt mij enorm aan omdat we hierbij geen gesprekken voeren met cliënten wat ze juist nog meer in hun hoofd zouden zetten. Deze methode werkt anders: we gaan op een bewegelijke (fysieke) manier aan de slag, want gedragsverandering is onmogelijk zonder beweging. Het doel hierbij is jezelf laten waarnemen in de training dat je een patroon hebt ontwikkeld waar jezelf niet uit kan komen als je je er niet bewust van bent. Zodra je door hebt wat er gebeurt kan je dit patroon zelf doorbreken en het positief veranderen waardoor het in je voordeel gaat werken.

Behandelingen: Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie, die zich in ons en overal om ons heen bevindt. Via handoplegging wordt deze natuurlijke, genezende energie doorgegeven.

Reiki brengt je in het hier en nu met een kalme geest en een open hart zodat je volledig kan leven, voluit en bewust. Reiki is geen geloof of religie. Het is werken aan jezelf. Reiki zal je helpen om diepgaand te kunnen ontspannen, je gezonder te voelen, bewuster te leven en jouw doel te bereiken.

Voordelen van Reiki als behandelmethode:

 • ontspant en vermindert stress
 • verlichting van pijn en snellere genezing
 • beter slapen en meer energie
 • het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen
 • versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel
 • afvoeren van afvalstoffen en een sterker immuunsysteem
 • het helpt bij het loslaten van patronen die je niet meer dienen
 • meer zelfvertrouwen, balans en minder in je hoofd
 • ondersteuning in je healingproces en helpt met zelfontwikkeling

Reiki werkwijze:

Een behandeling op de behandeltafel is met kleding aan. Kleding is geen belemmering voor het ontvangen van de energie. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen kan de energie door mijn handen in jouw lichaam stromen en daar de blokkades verhelpen zodat je fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans komt en de levensenergie vrij kan stromen.

Ik bied ook een reikibehandeling in combinatie met een klankschalenmassage aan. Klankschalen hebben een hoge trilling waardoor ze blokkades in het lichaam los kunnen trillen zodat ze daarna met reiki makkelijker kunnen worden afgevoerd.

Het is ook mogelijk een behandeling op afstand te krijgen.

Marjan van den Dries over de EMTC opleiding tot gedragstrainer

Hoe is Esther als opleider en opdrachtgever?

De intentie die Esther heeft om een cultuurverandering teweeg te brengen spreekt mij aan. Ze denkt aan het grote geheel. Ook haar openheid en transparantie zijn voor mij belangrijk. Dat zie je terug in zowel haar manier van opleiden als als opdrachtgever.

Wat heb je aan de opleiding tot nu toe gehad?

Ik heb veel geleerd in de opleiding over het gedrag van mensen. Dat ze vaak met hun hoofd iets heel anders vertellen dan dat ze laten zien in de training (met hun gevoel). Dat is voor mij een eyeopener geweest dat het zo belangrijk is om fysiek aan de slag te gaan met cliënten,  om visueel te maken waar ze tegen aan lopen en als ze zich daar bewust van zijn, hoe dat te veranderen met de handvaten die worden aangereikt. En het mooie is, je word door de opleiding ook heel bewust van je eigen patronen en wat er nog mag veranderen voor jezelf om vervolgens een ander goed te kunnen gaan helpen.

Hoe ervaar je de begeleiding van EMTC?

De begeleiding van Esther is recht door zee en duidelijk maar ook met compassie voor jou als mens. Deze opleiding vraagt veel van jou eigen doorzettingsvermogen en houding. Als je dat hebt en je gaat ervoor word dit een mooie en leerzame ervaring.

In hoeverre heeft de opleiding jouw leven beïnvloed?

Mijn leven was al in een transformatie maar deze opleiding heeft ervoor gezorgd dat dit proces versneld werd. Ik heb door deze opleiding stappen gezet die ik anders misschien nog niet had durven nemen. Er hebben zich nieuwe deuren geopend. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Krijg je genoeg werk via EMTC na het behalen van je certificaat?

Ik heb nu 6 trajecten lopen en dat is fantastisch om te mogen doen. Het is erg fijn om direct in de praktijk op professionele wijze mensen te kunnen begeleiden zonder hiervoor zelf achter werk aan te hoeven gaan. Ik zie de toekomst heel positief in.

Zou jij de opleiding tot gedragstrainer aanbevelen aan anderen?

Ik zou de opleiding zeker aanraden als je open staat om mee te werken aan een cultuurverandering, je deze technieken toe wilt gaan passen of voor persoonlijke groei. Het is sowieso een verrijking.

Interesse in de opleiding tot gedragstrainer / doorbraakcoach?

Marjan van den Dries
Contact opnemen of aanmelden?

Kennismaken met EMTC, aanmelden of informatie aanvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 48 uur contact met jou op.

Direct bellen kan natuurlijk ook:
06 -189 47 433

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd

Client aanmeldformulier