actemium logo

Actemium kiest voor teamontwikkeling

In organisaties met zoveel verschillende mensen is communicatie een uitdaging. Hoe krijg je een team in beweging, gemotiveerd en alle neuzen dezelfde kant op?

Vorige week stond ik voor een groep getalenteerde en professionele mannen (en 1 dame) van Actemium Nederland die ik mocht begeleiden in hun weg naar een proactiever, gemotiveerder team. Wat een mooie opdracht!

Want hoe verander je gedrag in een team op het gebied van motivatie? Wat motiveert een team om in beweging te komen en te blijven?

Hoe zien zij zichzelf, hoe wil de organisatie hen zien en wat hebben ze allen nodig om aan die verwachtingen te voldoen?

Door individueel en in de groep weer op een andere manier het gesprek aan te gaan, ontstaat er meer begrip, meer samenwerking en meer proactiviteit.

Zo gingen we aan de slag met een doel, werden praktijkcasussen besproken en was er ruimte om te klagen maar nog veel meer om nieuwe ideeën en oplossingen te brengen.

Achteraf ontwierpen we een grote poster waarop alle afspraken en kernwaarden werden genoemd uit de teamontwikkeling sessies, met daarbij ook het resultaat dat het volgen van de afspraken met zich meebrengt! De poster is in de centrale ruimtes opgehangen als reminder van de trainingsdagen.

Een geslaagde dag waar ik met veel plezier en trots op terugkijk!

Bedankt Roy Sallet voor deze mooie opdracht, op naar een mooie samenwerking

Onderwerpen: teamontwikkeling samenwerken motivatie productiviteit klagen

De brochure wordt naar het ingevulde e-mailadres verstuurd
Download de EMTC brochure